Bij bijna alle producten van Led Lenser ziet u dat ze uitgerust zijn met Advanced Focus System (AFS). Maar wat houdt dat Advanced Focus System eigenlijk nu in, en waardoor is het beter dan de rest? Hieronder vindt u een eenvoudige uitleg van het Advanced Focus System en een video met een vergelijking met een andere zaklamp.

Advanced Focus System is een van de belangrijkste redenen om voor een Led Lenser zaklamp te kiezen. In veel gevallen wordt er namelijk voor een zaklamp gekozen waarbij het aantal lumen het meest optimaal worden gebruikt. Led Lenser heeft hier goed op ingespeeld.

Veel zaklampen maken namelijk alleen gebruik van een goede reflector of lens. Met een goede reflector zorgt u voor een gebundelde lichtstraal. Maar om het moment dat u een bredere lichtstraal wenst, gaat de kwaliteit van het lichtoppervlak verloren. Met de combinatie van een goede reflector en lens wordt er een optimale lichtstraal bereikt.

Led Lenser heeft dit gedaan door de lens voor de reflector te plaatsen. Hier door ontstaat er ook geen ‘gat’ (zoals u ook op het filmpje hieronder kunt zien) op het moment dat u voor een bredere lichtstraal kiest.

focus-systems-afs-all

Dankzij het steeds verbeteren van de lens en de reflector worden alle lumen maximaal gebruikt. Zo kunt u traploos overschakelen van een breed lichtoppervlak naar een geconcentreerde lichtstraal voor verre afstanden.

Omdat Led Lenser het Advanced Focus System gepatenteerd heeft, zijn zij de enige in de wereld die op deze manier het optimale licht uit een zaklamp kunnen halen.

De Led Lenser zaklampen die uitgerust zijn met AFS zijn de H14.2, H14.2R, H7.2, H7.2R, M3R, M5, M7R.2, P14.2, P17.2, P17.2R, P3, P7.2, P5.2, P6X, SEO3, SEO5, SEO7R, T5.2, M17R, X21.2 en de X21R.2.