‘’Hou m’n zaklamp even vast, dan kan ik er beter bij.’’ Maar wat als je nu alleen bent? Of je partner heeft ook zijn of haar beide handen nodig. Dat kan nog lastig worden. Op dat moment denk je ”wordt het misschien eens tijd om een hoofdlamp aan te schaffen?”. Maar welke past nou het beste bij mij? Om voor jou de beste hoofdlamp te vinden hebben wij hieronder een aantal hoofdlampen voor je uitgelicht.

 

H7.2 en H7R.2

Twee van de meest gebruikte hoofdlampen zijn de H7.2 en de H7R.2 van Led Lenser. De H7.2 is zeer geschikt voor vele activiteiten buiten. Bijvoorbeeld een actieve vakantie in de bergen met de H7.2 en de kans dat je een steen raakt wordt al een stuk kleiner. 250 lumen zorgen voor een bereik van maar liefst 160 meter. Tijdens diezelfde vakantie schud je hiermee ook iedere grizzly af. Met een IP waarde van IPX4 is de hoofdlamp ook nog eens plensdicht en hoef je dus niet bang te zijn voor waterschade.H7.2

De H7R.2 is de uitgebreide variant van de H7.2. Het grootste verschil tussen deze twee is dat de H7R.2 oplaadbaar is. Waar de H7.2 werkt op 4 AAA batterijen, werkt de H7R.2 op een supersterke Li-ion accu. Ondanks dat deze 300 lumen heeft kun je, op volle stand, toch nog 4 uur vooruit.

De grote verschillen zijn niet af te meten in de prijs. Voor nog geen tien euro meer heb je al de oplaadbare versie van de H7.2.

 

H14R.2H14.2 en H14R.2

De H-familie van Led Lenser is een grote familie. Neem bijvoorbeeld de H14.2. 320 lumen, een bereik van 260 meter en een brandduur van 8 uur (op volle kracht). Dat lijkt nogal wat. Maar gelukkig kan het nog gekker. Ook de H14.2 is namelijk verkrijgbaar in een oplaadbare variant. De H14R.2. met 850 lumen een absolute topper als het gaat om licht geven met je handen vrij. Maar wanneer gebruik je nou zoiets? Wat dacht je van een grot in de bergen verlichten? Of een keertje nachtvissen? Voor de H14R.2 is het een kleine moeite om wat donkere problemen te voorkomen. Voor kleinere activiteiten zoals hardlopen, of een blokje met de hond om zou ik niet zo snel een H14 aanraden.

 

SEO-serieSEO5 Zwart

De SEO-serie van Led Lenser is een prima middenklasser voor de wat lichtere activiteiten. Of het nu gaat om een klusje ’s avonds op het dak, of een uitgebreide boswandeling, de SEO-serie is er helemaal klaar voor. De SEO-serie bevat 3 verschillende modellen. De SEO3, de SEO5 en de SEO7R. De verschillen in specificaties hiertussen zijn het makkelijkst uit te leggen met een tabel:

Bereik (m) Lumen Brandduur hoog Brandduur laag Kleuren
SEO3 40 90 10 uur 40 uur Groen
SEO5 120 180 7 uur 25 uur Grijs en Rood
SEO7R 130 220 5 uur 20 uur Blauw

 

Het grootste verschil zit’m in de R van de SEO7R. Deze hoofdlamp is namelijk oplaadbaar. Ook is deze net iets sterker dan de andere SEO-lampen. Ook afhankelijk van welke kleur het beste bij je past kun je de keuze maken tussen deze hoofdlampen.

 

NEO-serie

De laatste Led Lenser serie die we aan je voorstellen is de nieuwe NEO-lijn. Met de NEO-serie richt Led Lenser zich voornamelijk op de actieve sporter. Ook de hond uitlaten wordt ineens een aangenaam stukje ontspanning. Met 90 lumen en een bereik van 10 meter zie je voldoende om je heen. Het grote voordeel ten opzichte van de andere hoofdlampen is dat de NEO hoofdlamp ook in de breedte schijnt. Zo kom je tijdens het hardlopen niet voor onaangename verrassingen te staan.Dankzij het rode lampje op de achterkant ben je van achteren goed zichtbaar.

 

De NEO hoofdlamp wordt uitgerust met 3 AAA batterijen. Daardoor weegt bij maar 88 gram.

Om de hoofdlamp een beetje persoonlijk te maken is hij leverbaar is de kleuren fel groen, fel oranje, fel roze, fel blauw en fel geel.