Naast het Advanced Focus System zijn ook veel Led Lenser zaklamp uitgerust met Smart Light Technology (SLT). Met Smart Light Technology kunt u uw Led Lenser naar uw wens instellen wat betreft de lichtstanden en sterktes. Dit kan door verschillende programma’s te maken van verschillende standen. Hoe dat gaat en wat de mogelijkheden hierin zijn wordt eenvoudig uitgelegd.

Verschillende hoofd- en zaklampen van Led Lenser zijn uitgerust met Smart Light Technology. Afhankelijk van welke zaklamp u kiest is er Basic SLT en Advanced SLT. Met Basic SLT zijn er 3 verschillende standen. De Power, Low Power en Defense Strobe standen zijn erg handig als u gaat kamperen.

Maar wilt u een Led Lenser gaan gebruiken voor uw werk of zwaardere omstandigheden? Dan zou ik een Led Lenser met Advanced SLT adviseren. Deze SLT heeft naast de 3 standen van de Basic SLT nog vijf andere standen, drie lichtprogramma’s en twee verbruikersstanden. Hiermee kunt u de Led Lenser helemaal naar uw wens instellen.

Led Lenser functies

Lichtstanden

Als eerste kijken we naar de acht standen die de Advanced SLT allemaal bezit. In uw programma kunt u de standen Morse, Boost, Power, Low, Dim, Blink, S.O.S. en Strobe opnemen.

Morse – met de Morse stand kunt u eenvoudig verschillende Morse signalen uitzenden.
Boost – zet uw Led Lenser in de Boost stand en geniet van het extra licht.
Power – in de Power stand brandt de Led Lenser op 100% van zijn vermogen. Dit is iets minder dan de Boost stand.
Low Power – Low Power zorgt voor een langere batterijduur. In deze stand brandt de Led Lenser van de Power stand.
Dim – als u de Led Lenser voor uw werk gebruikt, en u heeft hem niet altijd nodig, kunt u hem in de Dim stand zetten. In deze stand gaat de zaklamp automatisch terug naar 15% van zijn vermogen op het moment dat u hem ergens neerlegt.
Blink – in deze stand knippert de zaklamp rustig.
S.O.S – de naam zegt het al. In de stand zendt de zaklamp vanuit zichzelf een S.O.S. code uit.
Strobe – in deze stand knippert de zaklamp zeer snel. Bij zelfverdediging kunt u hiermee makkelijk iemand voor een moment verblinden.

Lichtprogramma’s

Al deze acht standen kunnen in drie verschillende lichtprogramma’s verwerkt worden:
Professional: dit programma bevat alle acht de standen.
Easy: dit programma bevat de standen Boost, Power en Low Power.
Defence: dit programma bevat Boost, Power en Strobe.

Maar hoe kom je in de verschillende lichtprogramma’s? Dat gaat erg eenvoudig; door vier keer de knop (niet helemaal) in te drukken en de vijfde keer wel helemaal. Als de zaklamp daarna één keer knippert dan zit u in het Professional programma. Knippert hij twee keer, dan zit u in het Easy programma. Knippert hij drie keer, dan zit u in het Defence programma.

Energy Modes

Heeft u dit allemaal ingesteld, dan kunt u tenslotte nog kiezen tussen twee verbruikersstanden. Hiermee kunt u voor uzelf de ideale combinatie vinden tussen het optimale licht, en de lange accuduur.

U kunt deze eenvoudig instellen door acht keer de schakelaar (niet helemaal) in te drukken, en de negende keer wel helemaal. Gaat de zaklamp daarna heel langzaam uit, dan zit u in de Energy Saving modus. Doet u het daarna nog een keer en gaat de lamp daarna in één keer uit, dan zit u in de Constant Current modus.

In de Energy Saving mode gaat de lamp minder fel branden naar mate de accu leger raakt. Hierdoor houdt de zaklamp het langer uit. Staat de Constant Current mode aan, dan blijft hij op zijn volle kracht branden, maar dan gaat hij in één keer uit. Hierdoor is de accuduur van de batterij wel korter, maar kunt u langer plezier hebben van zijn krachtige prestaties.

Hieronder vindt u nog een overzicht van de zaklampen die een van de SLT programma’s hebben.

SLT8

Led Lenser met SLT